Om föreningen

BRF Kista torn är ett bostadshus i centrala Kista i nordvästra Stockholm och består av 35 bostadsvåningar med 266 bostadsrättslägenheter och med en höjd på 120 meter och är därmed Stockholms näst högsta bostadshus.

Området är en dröm för storstadsälskaren, ett stenkast till Kista Gallerias butiksutbud, Foodcourt, bibliotek, restauranger samt flera gym. Flertalet grönskande parker finns runt om oss samt bl.a Igelbäckens Naturreservat. Tunnelbanestationen linje 11 och busstorget ligger ca 5 minuter bort och är perfekt för pendlaren. Även busshållplatser som erbjuder goda förbindelser med lokalbussar samt Flygbussen till Arlanda.

Målsättningen för vår bostadsrättsförening är givetvis att alla skall trivas och känna trygghet och gemenskap i boendet.

Arkitektur
Kista Torn nominerades till Årets Bygge 2017 av Byggindustrin
Huset är ritat av Brunnberg&Forshed Arkitektkontor som fick uppdraget år 2011 och första spadtaget togs hösten 2012.

"Det är inte bara själva höjden som är en utmaning med Kista Torn, utan framförallt funktionen. Det är mycket lättare att rita en läcker kontorsskrapa.

– Många hänvisar till skyskraporna på Manhattan och hur snygga de är. Men de flesta av dessa är kontorshus med helt andra förutsättningar än ett bostadshus. När vi ritar en skyskrapa där man ska bo måste allt ske efter kraven på att skapa attraktiva hem som fungerar, säger Björn.

För att få spänning och variation i fasaden har arkitekterna valt att arbeta i flera lager av glas som skapar ett variationsrikt och dynamiskt mönster. Kista Torn blir ett funktionellt hus med ett kaxigt och urbant yttre". (Källa: JMs informationsbroschyr High-End Living 2012)